In "Senses of birds" laat componist Yves Bondue de gedachten vrij als vogels fladderen en geniet met alle zintuigen van glans, klank, smaak en kleur:
"Oyster pearl-hen" zal voor de gastronoom wellicht aan voorgerecht en pièce de resistance met druiven en witte wijn doen denken. Voor de muziekliefhebber daarentegen een wereld vol oesters en rondtrippelende parelhoentjes, een stukje muziek om op de tong te proeven, als een parelend glas champagne.
"Cinnamon horn-bill" roept geuren op van het regenwoud, waar na een bui de damp uit de grond bedwelmende bloemengeuren verspreid. Een neushoornvogel strijkt neer op een bloesemtak, stuifmeel stuift op en mengt zijn geur met curry, vanille, muskaat en kokos maar bovenal kanneel.
"Oriole" is niet te zien, niet te ruiken, niet te vatten, alleen maar klank, niets dan klank hoog in de boomtoppen.
Verder zijn Astrapia Fellspar en Velvet Wax-wing twee kleinoden in de muziek, maar niet te versmaden als toetje...