Aventurien

cd
partituur

Aventurien omvat 3 cd's: een volledige ingezongen versie, een soundmixversie en een cd-rom met de speltekst, partituren en regietips.

De musical Aventurien begint waar het alom gekende sprookje van Roodkapje eindigt. De boze wolf wordt door de jager in de waterput gegooid en verdrinkt. Door een toeval komt hij niet in de hel terecht, maar vlak voor de hemelpoort van St.-Pieter. Hij wordt op de voet gevolgd door Renard, de broer van Roodkapje. Die wil de wolf wel eens een lesje leren voor alles wat hij zijn arme zus en grootmoeder heeft aangedaan. Maar nog voor Renard en Wolf elkaar in de haren kunnen vliegen, breekt er grote paniek uit in de hemel. St.-Pieter is in alle staten want zijn Aventurien is gestolen! De Aventurien of zonnesteen is de steen die het evenwicht tussen goed en kwaad op aarde bewaart. En nu is die steen in handen van de meester van alle kwaad: de Zwarte Hand.St.-Pieter stuurt Wolf en Renard naar het eiland van de Zwarte Hand om de steen terug te halen. Ze krijgen voor die moeilijke opdracht maar zeven dagen de tijd. Want daarna verliest de Aventurien zijn kracht en wordt de aarde verzwolgen door het kwaad. De Zwarte Hand speelt het spel echter hard. Hij splijt de steen in zeven stukken en verdeelt die over zijn eiland. In een spannende en bij momenten hilarische ren tegen de tijd proberen de wolf en Renard dit probleem op te lossen. Kunnen ze alle stukken van de Aventurien bemachtigen? Geraken ze op tijd in de hemel? Of...houden ze de buit liever voor zichzelf?

Allemaal vragen waarop de musical Aventurien je een swingend antwoord geeft.

Heidi Walleghem schreef het verhaal en de liedteksten.

Yves Bondue schreef de liedteksten en verzorgde alle muziek en arrangementen.

Opnames gebeurden bij Nando's Music, Erembodegem,

De liedjes werden ingezongen door An-Sofie Noppe, Yves Bondue & Silke, Anke, Soetkin, Robin Verslype en Katrien Vanspranghe.

Meer info en bestellingen kunnen via de contactpagina van deze website.

Cie de OorSprong.
Yeps, wij zijn een productiehuis voor muziek en theater op locatie

peuters & kleuters

6 - 12 jaar

10 - 14 jaar

kleuters & lagere school

volwassenen

Productie als achtergrond

Drie kraaien komen elkaar tegen op een vuilnisbelt, waar ze zich opperbest amuseren.

Nieuwsbrief